Alla är inte lärare för att de gått i skolan.

Fröken Bagares funderingar

I höstas fick jag en ny utmaning i form av en klass som inte riktigt fungerande på de olika sätt jag var van vid. Det var frustrerande, det var jobbigt och rent ut sagt skitsvårt. Jag tyckte jag vände ut och in på mig själv och ändå blev det bara rörigt på lektionerna. Så en dag vräkte ur mig min frustration över mina kollegor. Jag svartmålade eleverna mer än jag tog på mig skulden själv, kanske förståeligt men föga professionellt.

Som tur är har jag kloka kollegor. De lyssnade måttligt på mitt gnäll och gav mig istället konstruktiva råd. Jag fick leta fram det som faktiskt fungerade i klassen och utgå ifrån det. Systematiskt och ganska våghalsigt fick jag pröva nya vägar. Jag fick ändra mitt förhållningssätt och ändra på för mig självklara saker. Utan att för den skull tumma på vare sig kursplan eller skollag. Helt enkelt göra det…

View original post 347 fler ord

Hej ! Vad tycker du om det här inlägget? Skriv en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s